Szárász község címere

Szárász község címere álló, három mezőre osztott, hegyes talpú pajzs. Rajta egy olyan ősi motívumsor részlete szerepel, amely a csángó magyarok egykori viseletén volt fellelhető, mégpedig férfiak és nők övén egyaránt. A zöld alapra, bőrrátétekre cinkből készült ékítmények kerültek. Az alsó zöld mező közepén egy ezüstkapa, előtte két keresztbe tett aranykasza látható. A pajzsot két oldalt keresztbe tett szárú zöld levéldísz öleli. A pajzs alatt lebegő aranyszalagon a település neve olvasható, a szöveg mellett egy-egy díszpont.

Szárász község
Kép: wmsteensmaPanoramio

Ezt a motívumot Orbán Balázs is leírja könyvében. A fő tevékenységet, a mezőgazdaságot szimbolizálják az eszközök. A címerkép megfogalmazásához a település jellemzői adtak támpontot, valamint a régi, ekevasat ábrázoló pecsétkép.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei