Bélavár község címere

Bélavár címere álló csücskös talpú pajzs, melynek vörös mezejében zöld talajon balról jobbra haladó természetes barna színű, kétszarvas kerekes eke áll. A pajzs tetején ékkövekkel díszített ötágú aranykorona.

Bélavár község
Kép: Baumann JózsefPanoramio

A kétszarvas kerekes eke mint szimbólum már a település legkorábbi általunk ismert (1774 és 1778 között volt használatban) pecsétjén is központi jelkép volt, majd ugyancsak ez a kép volt látható az 1908-tól a XX. század közepéig használt községi pecséten is. Bár a település nevét a XIV. század első felében már említik (Belauar), a néphagyomány szerint a települést IV. Béla király alapította, mivel menekülése idején itt kelt át a Dráván. Bélavár 1469-ben városi kiváltságokat is kapott. A korona a településnek a királyi házhoz való kötődését és egykori városi kiváltságait igyekszik szimbolizálni.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei