Szatymaz község címere

Szatymaz címere álló, csücskös talpú reneszánsz pajzs. Kék mezejében jobb-haránt díszített habos ezüstpólya található.

  • A pólya felett balról jobbra benyúló, bíbor öltözékű ezüstös jobb kéz aranyos zsinórzatú bíborpárnát tart, amelyen Magyarország arany szent koronája nyugszik, a pajzsfő jobb oldalában, részben takarásban lévő aranynap ontja aranyos sugarait.
  • A pólya alatti mező zöld udvarán enyhén balra hajló, zöld lombozatú, aranyos törzsű, 6 aranyágú őszibarackfa áll, rajta 6 aranybarack. A fa törzséhez balról nyolcküllős, fekete kocsikerék támaszkodik.
  • A jobb haránt ezüst pólyát - a pajzsfő jobb oldalán, a pajzsköldökén a pajzstalp bal oldalán - három, jobbra szárnyaló természetes színű darumadár díszíti.

A pajzs felső élén enyhén jobbra forduló természetes színű csőrös harci sisak helyezkedik el, nyakában aranymedália, felette kék gyöngyökkel és ékkövekkel díszített 5 ágú arany leveles korona van. A foszlányok jobbról bíbor és arany: balról kék és ezüstszínűek.

Szatymaz község
Kép: atosz66Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei