Szécsényfelfalu község címere

Szécsényfelfalu község címere aranyrámás, álló csücskös talpú tárcsapajzs alakú. A címerpajzsban szereplő jelképek a település földrajzi elhelyezkedését ábrázolja a hármas halmot átszelő Géczi-patak. A hármas halom a település domborzati viszonyait, nevezetesen a Mézes-hegyet, a Kőhegyalját és a Nagy-hegyet, ezen belül a mezőgazdaságot, az erdőművelést jelképezi. Az erdőben honos fafajták a tölgyfa és a fenyő, mely megjelenik a címerben.

A településen élő lakosság római katolikus vallású. Szécsényfelfalu egyetlen építészeti és történelmi műemléke a barokk stílusú római katolikus templom, melyet 1745-ben a régi templom maradványain építették fel. A templom szentélye boltíves barokk boltozatú.

A címerben a zöld szín a mezőgazdaság, a természet színe, egyben a reménység, a jobb iránti vágyakozás színe is. A kék szín az égbolt kékje, valamint a béke, a békés munkálkodás jelképe. A sárga az éltető nap színe.

Szécsényfelfalu község
Kép: PBaranyiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei