Szederkény község címere

Szederkény község címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs. Alapszíne kék. A pajzstalpban és a pajzsderék alsó harmadába nyúlóan két zöld színű íves folt. A jobb oldali alacsonyabban van. A zöld ívek előtt a pajzstalp bal oldalán egy fehér (ezüst) színű kereszt áll, melynek oszlopa a pajzs aljáig ér. A kereszt előtt kék színű, vízszintesen elhelyezkedő hullámvonal.

  • A címer jobb oldalán aranyszínű, stilizált szőlővessző látható, rajta aranyszínű szemekkel egy szőlőfürt, felette ugyanezzel a színnel egy kacs, mely a pajzsfő közepébe nyúlik, s egy szintén aranyszínű szőlőlevél a pajzsfő elején.
  • A pajzs bal oldalán, a magasabb dombot jelképező ábra tetején egy fehér (ezüst) színű ágaskodó ló.

A sisaktakaró zöld-kék színű, a pajzs felett középen három különálló elemből álló aranyrész. A címerpajzs alatti szalag fehér (ezüst) színű. Íve homorú, rajta a felirat álló fekete betűkkel: SZEDERKÉNY.

Szederkény község
Kép: SkoumiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei