Szedres község címere

Szedres község címere vágott, csücskös talpú, felül kettős ívelésű pajzs.

  • A felső, vörös mezőben bal felé forduló, ágaskodó aranyoroszlán látható. Az oroszlán szájában háromágú korbácsot tart, az első lábait előre tartva martalék után nyúl.
  • Az alsó, kék mezőben ezüst selyemzászló, felül elvékonyodó szalagban, ezüst zászlótartó rúdba fűzve látszik, rajta átlósan balra döntve ötágú eperfa gyökerekkel együtt.

A pajzs alatt aranyszínű, nyomtatott nagybetűkkel a község neve olvasható.

Szedres község
Kép: DJ JanikáékPanoramio

Szedres település létrehozása a Bezerédj család nevéhez fűzödik, így érthető, hogy a jelenlegi címerkép a Bezerédj Zsigmondnak és Jánosnak 1431. július 2-án Nümbergben, Zsigmond király által adományozott címerén is szerepel. Az alsó kék mezőben új címerképként ezüst, selyem zászló látszi, rajta átlósan balra döntve, stilizált eperfa gyökerekkel együtt. A fa gyökere, törzse és koronája a múlt-jelent-jövő egységet szimbolizálja, valamint a fejlődés és növekedés, folytonos megújulás jelképe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei