Szegerdő község címere

Szegerdő község címere álló, háromszögű pajzs, melynek ezüstmezejében kék pajzstalpból két oldalt egy-egy zöld leveles ággal megrakott barna fatönk áll ki, melyen a pajzs jobb felső sarkában fekete mancsos kereszttől kísért kiterjesztett szárnyú, balra fordult, de fejével a keresztre tekintő, természetes barna színű, fekete csőrű és lábú, nyelvét kiöltő rétisas áll.

Szegerdő község

Szegerdő a Vörsi-erdő és Sós-erdő közé beékelődő település, amely a Kis-Balaton mai területének keleti oldalán helyezkedik el. A községet termőföldek, illetve berkek és erdők veszik körül. A kék pajzstalp a Kis-Balatonra, és egyben a település természetes környezetére utal, állatvilágának jellemző védett madara a rétisas, ezt jeleníti meg a címerállat. A címerben szereplő barna fatönk a megújulást, az élni akarást, a kereszt a lakosság vallásos hitét kívánja jelképezni.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei