Székelyszabar község címere

Székelyszabar község címere álló, csücskös talpú barokk pajzs mezejében vörös pajzsfő, négy egyenlő szárú ezüstkereszttel megrakva. A kék mezőben a pajzs aljából kinövő Patrona Hungariae alakja: Szűz Mária, amint ezüstfelhőn ül természetesen színében, kék ruhában, felette aranyszegélyű vörös köpennyel, melyet mellén aranypánt fog össze. Aranyhajú, koronás fejét aranyglória övezi. Jobbjában aranyjogar, mely liliom motívumban végződik. Baljával az ölében ülő kis Jézust tartja. A kisded természetes színében, aranyhajjal, aranyglóriával, arany kettős keresztes országalmát tart. Szűz Mária fejétől jobbra és balra egy-egy ezüst hatágú csillag, lebegőn.

A sisak arannyal ékített, vörös bélésű pántos, vörössel és kékkel ékített háromágú, leveles arany heraldikai koronával. A sisakdísz két egyenlő szárú ezüstkereszt, középen egy ezüst hatágú csillaggal megtűzve. A takaró színe: vörös-ezüst, kék-arany. A pajzs alatt lebegő, fecskefarok-végződésű íves ezüstszalagon FACIS USUS EST SEMPER nagybetűs felirat feketével. A szavak közt díszpontok.

Székelyszabar község
Kép: Zoltan MolnarPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei