Beleg község címere

Beleg címere álló csücskös talpú tárcsapajzs, a jobb felső részében kék alapszínű mezőben aranysárga nap sugaraival, míg a bal felső részében kék alapszínű mezőben ezüstfehér hold látható. A címer alján egy dombos vidék zöld színnel, fölötte hármas dombos vidék zöld színnel, melyeket ezüstfehér színű patak szel ketté. A hármas dombon kék alapszínű mezőben nyitott aranysárga színű heraldikai korona, melyből két oldalon három-három aranysárga búzakalász emelkedik, mögötte ezüstfehér színű kard. A címer alatt aranysárga színű szalag BELEG felirattal.

Beleg község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A címerkép utal a mezőgazdaságra és az elmúlt 500 év történelmére is. A gabonaszálak a település mezőgazdasági jellegére utalnak. A kard az elmúlt 500 év hősi harcait idézi, a korona heraldikai korona, ebben a formájában nem jelent sem rangot, sem hatalmat, hanem a karddal együtt idézi az elmúlt 500 év történelmét. A zöld színű hármas halmon áthúzódó ezüst csík a Rinya-folyót jelzi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei