Szellő község címere

Szellő község címere egyenesen álló, háromszögű pajzson található.

Benne a címerpajzs jobb oldalába nyúló, cölöphelyének közepén a pajzstalp közepétől a pajzsfő közepéig érő, élével jobbra néző, ezüst (fehér) színű ekevas a központi díszítés. Az ekevas a pajzstalp elejének bal alsó sarkában és a pajzstalp közepén induló lendületes (kék színű) ívet ír le a pajzstalp közepe felé szűkülve úgy, hogy az ív a pajzstalp közepén lévő ekevas csúcsánál záródik.

  • Jobbról mellette, a pajzsfőben aranyszínű körlap van. Átmérője hozzávetőlegesen akkora, mint az ekevas fejrésze a pajzsfő közepén.
  • A pajzs bal oldalán, a pajzstalp közepéből „kinövő”, kissé balra dőlő, aranyszínű gabonaszál látható. Jobb oldali levele a pajzsderék közepébe nyúlik. A gabonaszál bal oldali levele a pajzsderék bal oldalán, középen visszahajolva, a pajzstalp hátsó részén látható. A levelek és a kalász stilizáltak.
  • A címerpajzs a pajzsderék elejének jobb alsó részén induló, a pajzsderék közepén kiemelkedő és a pajzsderék bal oldalának alsó részén záródó ívet – vágást – tartalmaz. A vágás a címerpajzsot két részre osztja. Az alsó rész zöld színű, a felső kék.

A címerpajzs felett egyszerű sisakkorona fogja össze a sisaktakarót, mely a címerpajzs körül helyezkedik el. A sisaktakaró stilizált, bevágott szélű, levél- vagy foszlányszerű. A címerpajzs alatti, visszakunkorodó szélű, közepén két alsó csúcsponttal ábrázolt szalagon áll a felirat a község nevével: SZELLŐ.

Szellő község
Kép: Szondi ImrePanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei