Szenna község címere

Szenna község címere ívelt oldalú ékeléssel három részre osztott álló háromszögű pajzs, melynek első vörös mezejében nyolcágú aranycsillag, második vörös mezejében levéllel ellátott arany szőlőfürt. A kék mezőben zöld halmon ezüstfalú, vörös tornyú templom, a torony csúcsán hegyben végződő ezüst gömbbel. A templom ezüstfalának felső részén két, egymás mellett lévő fekete harang, a templom jobb oldalán egymás alatt két fekete félköríves ablak és kapu. A pajzsot mindkét oldalán egy-egy, alul keresztbe tett szárú, aranycsíkokkal átszőtt, zöld levelű, vörössel díszített zöld szárú népi ornamentika keretezi.

Szenna község
Kép: kohari00Panoramio

A címerben szereplő nyolcágú csillag a református vallást, a szőlőfürt a helyiek szorgalmát, és a mezőgazdasági tevékenységet jelképezi. A zöld halom a zselici dombokra utal. A templom és a pajzs alatti dísz a település nevezetességét, az európai ismertségét is megalapozó néprajzi gyűjteményt és a falumúzeum területén lévő református templomot szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei