Szenta község címere

Szenta címere háromszög alakú pajzs két oldalának közepéből kiinduló és a pajzs felső élének közepén találkozó íveltvonalú ékkel három mezőre osztott.

  • Az első, vörös mezőben az ék ívelt vonalával közel párhuzamosan hajlított, két makkal megrakott arany tölgyfalevél,
  • a második, ugyancsak vörös mezőben az elsőhöz hasonlóan hajlított, két levéllel ellátott arany búzakalász,
  • a harmadik, ezüstmezőben a pajzslábban elhelyezkedő zöld halmon vörös színű jobb lábán álló, jobbra fordult feketególya (cicionia nigra) vörös csőrében jobbra néző fekete kígyót tart, bal lábát félig behúzva tartja. A gólya feje, nyaka, mellrésze, szárnya fekete, hasaalja fehér színű.
Szenta község
Kép: leo60Panoramio

Az arany tölgyfalevél és a búzakalász a település lakóinak megélhetési forrását, az erdőgazdálkodást és a mezőgazdaságot jelképezik. A falut északról és keletről vadakban gazdag erdőség veszi körül. A község közelében van a Baláta-tó, amely értékes természetvédelmi terület. Különleges élővilágát, a ritka és védett fekete gólyát és a homoki viperát jeleníti meg a címer. A zöld halom is a természetes környezetet kívánja megjeleníteni.

Az interneten elterjedt helytelen színezésű címerrel ellentétben Szenta címerén a harmadik mező színe kék helyett ezüstszínű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei