Szentborbás község címere

Szentborbás község címere álló, csücskös talpú, négyelt pajzs, boglárpajzzsal. A pajzsmezők vágási, illetve hasítási vonalain, tengelyeivel egybeeső lóhere végződésű kereszt helyezkedik el, a pajzsmező színeivel váltakozó színekben. A mezők színei: az első vörös, a második és a harmadik fehér, a negyedik vörös. A kereszt közepét kék boglárpajzs takarja, melyben jobb haránt felfelé úszó ezüsthal látható.

Szentborbás község
Kép: József KissPanoramio

A vörössel és fehérrel négyelt pajzs a lakosság horvát eredetére utal, a sakkozott horvát címer egy részletét ábrázolja. A benne foglalt kereszt a község népességének erősen vallásos érzületét tükrözi, melyet az is jellemez, hogy templomuk újjáépítését a vízhálózat megvalósításánál is fontosabbnak tartották. A kék boglárpajzsban felfelé úszó hal a község életében mindenkor meghatározó szerepet betöltő Dráva-folyóra utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei