Szentdénes község címere

Szentdénes község címere pajzstalpig érő vörössel süvegezett, háromszögű pajzs. A pajzs zöld mezejében a pajzsfő elején és a pajzsfő hátsó részén, csokorba kötött, három-három arany búzakalász lebeg. A pajzs vörös mezejében heraldikai liliomokkal ékített arany trónuson Szent Dénes püspök ül, arannyal díszített természetes fehér ruhában, fején püspöksüveg, körülötte aranyglória. Szent Dénes jobb kezét óvóan emeli fel, bal kezében arany pásztorbotot tart. A pajzs alatt lebegő aranyszalagon, feketével írott SZENTDÉNES felirat olvasható.

Szentdénes község
Kép: Schein IstvánPanoramio

Szent Dénes a település névadója. A szent püspöki ornátusban, heraldikai liliomokkal díszített trónuson ül, jelezve Franciaországhoz való kötödését. Kezét óvóan emeli fel, hisz ő a község templomának és a falunak a védőszentje. A pajzsfőben elhelyezett aranyló kalászok a mezőgazdaság szimbólumai. A pajzs alatt lebegő aranyszalagra írott SZENTDÉNES felirat egyértelművé teszi a szent személyét és utal a község nevére.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei