Bélmegyer község címere

Bélmegyer címerének formája egy csücskös talpú (süvegezett), boglárpajzzsal ellátott címerpajzs.

  • A jobb oldali felső kétharmada égszínkék, alsó harmada zöld színű, az arany tölgyfa az évszázados, óriás kocsányos tölgyeket, az ősi gyökereket szimbolizálja.
  • A bal oldali címermező felső kétharmada szintén égszínkék, melyben az arany búzakéve a település mezőgazdasági jellegére utal.
  • Az alsó, süveges címermezőben hagyományőrzésként az Ybl Miklós által tervezett, romantikus stílusban megépült Wenckheim-kastély kapott helyet zöldövezetben, égszínkék égbolt alatt.
  • A középső csücskös talpú boglárpajzsban vörös alapon egy koronából kiemelkedő, nyakán ezüstnyíllal átlőtt vérző szarvas található, mely a környék vadászterületét szimbolizálja.

A címerfőn egy kilencgyöngyű bárói korona a település valamikori nemesi birtoktulajdonára utal, tetején a kettős kereszt pedig a település vallásos múltját és jelenét tükrözi. A kétoldali címertakarók (az erdővel rendelkező községre utalva) zöld tölgyágak aranymakkal. A címert egy vágott farkú aranyszalag zárja, középen BÉLMEGYER felirat olvasható.

Bélmegyer község
Kép: Szodorai Imre [Hun]Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei