Szentgál község címere

Szentgál község címere egy álló, csúcsos pajzs, mely negyedelt. A jobb felső és bal alsó negyedében fehér alapon zöld címerképek, míg a bal felső és jobb alsó negyedében zöld alapon fehér címerképek találhatók.

  • A bal felső negyedben zöld alapon fehér sólyom - mint a fejedelmi vadászmadár – kifejezi Szentgál sok évszázados vadászati privilégiumát, függetlenségét és szabadságát. Ugyanebben a mezőben található még egy fokos is (bal felső sarok), ami kettős jelkép,részben a kiterjedt erdőségben zajló erdészt, részben a jelentős hagyományokkal bíró pásztorélet szimbóluma.
  • A jobb alsó negyedben zöld alapon fehér számszeríj, amely a sólyom elvontabb vadászatra utaló jelképiséget megerősítve - még direktebb módon - utal Szentgál leghíresebb és legfontosabb tradíciójára, a vadászatra.
  • A jobb felső negyedben a fehér alapon elhelyezkedő három zöld tiszafa ág (fent jobbról, balról egy-egy, egy alul középen) Szentgál egyedülálló nevezetessége, tekintettel arra, hogy a község határában fekszik Európa legnagyobb és legnevezetesebb összefüggő tiszafa erdeje.
  • A bal alsó negyedben fehér alapon három zöld tölgyfalevél (fent jobbról, balról egy-egy, egy alul középen) a község nemes faállományú hatalmas erdeit és a bennük zajló állattartást - makkoltatást - is szimbolizálja.
Szentgál község
Kép: rich orosPanoramio

Az interneten elterjedt helytelen címerábrázolással ellentétben, a község jelképhasználatáról szóló rendeletének megfelelően jelenítettük meg a falu címerét.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei