Szentgáloskér község címere

Szentgáloskér község címere ívelt oldalú, ékeléssel három részre osztott álló, kerek talpú pajzs.

  • Első vörös mezejében az ékelő vonalból kinövő száraz faágon jobbra fordult, csőrében aranykoronát tartó fehér galamb áll, melyet balról emberarcú fogyó hold kísér.
  • A pajzs második vörös mezejében jobbról hatágú aranycsillagtól kísért jobbra fordult, lebegő helyzetű aranymarkolatú és keresztvasú ezüstkardot tartó ezüstpáncélos kar könyököl.
  • A harmadik kék mezőben lebegő aranykoronából vörös lángnyelvek közül, jobbra néző, aranycsőrű, vörös nyelvét kiöltő, kiterjesztett szárnyú fehér főnixmadár nő ki.
Szentgáloskér község
Kép: Attila KissPanoramio

A címerben lévő elemek a település életét a XIX. századtól nagyban meghatározó két birtokos család, a Svasticsok és a Kacskovicsok címereiből származnak. A faágon aranykoronát tartó galamb a Svastics család címerében szerepel, a páncélos kar annak sisakdíszét képezi. A Kacskovicsok címerében látható a lángokból kinövő főnix, mely az állandó megújulás jelképe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei