Szentimrefalva község címere

Szentimrefalva község címer álló helyzetű, háromszögű pajzs, osztatlan kék pajzsmezővel.

A címerpajzs alján emelkedő, zöld hármas halmon természetes ábrázolású Szent Imre herceg áll, feje körül aranyglória lebeg. A herceg fekete hajú, fején nyitott aranykoronát visel. A herceg ezüst (fehér), térdig érő ruháját derekán aranycsatos barna öv szorítja le. A ruha alatt ezüst (fehér) páncélinget és páncélharisnyát visel. A herceg vállára vetett, redőzött, vörös köpenye hátul a bokájáig ér le. Elöl a köpenyt jobb felől egy kerek, aranycsat rögzíti. A köpeny az aranycsattól átlósan, dús redőkben omlik le a herceg bal könyökéig. A herceg környékben behajlított jobbjában egy természetes ábrázolású liliomot tart. Bal kezét ezüstpengéjű pallosának aranymarkolatán tartja. A csupasz pallos a herceg bal oldalán függőlegesen lóg egy vékony, jobb haránt irányban lelógó barna szíjon. A kék pajzsmező felső részén egy-egy kisebb háromszögű címerpajzs lebeg.

  • A jobb oldali kisebb címer pajzsa ezüst és vörössel hétszer vágott.
  • A bal oldali kisebb pajzs osztatlan vörös mezejében természetes ábrázolású liliom lebeg.
Szentimrefalva község

A település címere ún. mesélő címer, mivel elmeséli a település nevét. Szt. Imre herceg ábrázolása korhű ruházatban történik, a "szokványos" egyházi ábrázolásokkal rokon. A szüzességet fogadó, szentté avatott herceg megkülönböztető attribútumával, a liliommal együtt látható. A kisebb címerpajzsok az "Árpád-házi" Szt. Imre herceg felismerését segítik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei