Beloiannisz község címere

Beloiannisz címerén a pajzs fehérrel és kékkel vágott, csücskös talpú pajzs. A címerképen a felső, fehér mezőben centrálisan elhelyezett lebegő, stilizált tulipán, két oldalt leveles, bimbós oldalágakkal. Piros és zöld színű. Az alsó, kék mezőben egy növekvő ion oszlop látható, színe fehér.

Beloiannisz község
Kép: - - - M.Balázs - - -Panoramio

Beloiannisz alapítói, a görög nép fiai a klasszikus görög kultúra örökösei. Ezt szimbolizálja az ion oszlop. Itt a görög nemzeti színek (kék és fehér) jelennek meg. Az oszlopfőre, mint alapra szervesen illeszkedik a magyar népi motívum, jelezve, hogy Beloiannisz község alapítóit a magyar nép befogadta. A virágtő vagy életfa motívum jelképesen arról beszél, hogy a megadott életlehetőség kiteljesedett, a görög emberek gyökeret eresztettek az új hazában. Itt a színek (piros, fehér, zöld) a magyar nemzeti színek.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei