Szentkatalin község címere

Szentkatalin község címere háromszögű, középütt hasított, jobb oldalt egyszer vágott címerpajzs.

  • A bal oldali mezőben lebegő, élével felfelé fordított, egyenes, ezüstkard látható.
  • A jobb oldali mező egyszer vágott. A címerfő és címerderék sötétkék mezejében eltört, aranyszínű “Katalin kerék” támaszkodik a hasított széléhez.
  • A címertalp fehér mezejében két sötétkék színű rózsa helyezkedik el.
Szentkatalin község
Kép: v.zsolooPanoramio

Szentkatalin község címerpajzsának hármas osztása arra utal, hogy Szentkatalinhoz tartozik még Képespuszta (18. század második felétől lakott) és Karácodfa (török hódoltság előtt is lakott) település. A bal oldali világoszöld mezőben lebegő, élével lefelé fordított, egyenes, ezüstkard látható, mellyel Katalint lefejezték. A településeket rét és erdő övezi, erre utal a világoszöld szín. A címerfő és a címerderék sötétkék mezejében eltört, aranyszínű " Katalin kerék" támaszkodik a hasítás széléhez. A sötétkék szín a békét, nyugalmat jelenti. A címertalp -összetartozást jelölő-; fehér mezejében két sötétkék rózsa jelenti Képespusztát és Karácodfát.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei