Szigetbecse község címere

Szigetbecse címere egy álló, kerek talpú doborpajzs, melynek kék mezején két ezüstszál között, zöld halmon, cölöpösen álló aranykoronás ezüstkígyó látható, nyitott szájában arany országalmát tartva.

Szigetbecse község
Kép: Forgácsné D KatalinPanoramio

A címer a heraldika klasszikus hagyományait követve, egyszerű beszélőcímer, azaz kevés szimbólummal utal a település néveredetére.

  • SZIGET: ennek kifejezése a pajzs szélességének külön-külön 1/12-ét kitevő ősi mesteralak (a címertani építőelemek gyűjtőneve) az ún. szál utal, mely a Duna két ágát, vagyis a közte lévő sziget jelleget hivatott szimbolizálni.
  • BECSE: az adott földrajzi egységen – vagyis szigeten belül a település névadó birtokosaira, a Becse- Gergely nemzettségre utal a kígyó, nemzetségi szimbólumok felvételével.

A címer alján levő zöld halom jelképezi Szigetbecse község szép környezeti adottságait és a lakosság mindenkori földszeretetét.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei