Szőkedencs község címere

Szőkedencs község címere álló, háromszögű pajzs, melynek vörös mezejében jobbról, lebegő helyzetű arany búzakalásztól, balról, élével jobbra, hegyével felfelé fordított arany ekevastól kísért, jobbra fordult ezüstló ágaskodik.

Szőkedencs község
Kép: kislevelibekaPanoramio

A címer a település mezőgazdasági jellegére, valamint a mezőgazdasági termelésre, mint fő foglalkozási ágra utal. A címer bizonyos szinten a korábbi községi pecsétek egyesítéseként is értelmezhető, hiszen a XIX. század végén használt pecséten szerepelt a búzakalász, az 1908-tól használt címeres pecséten pedig a jobbra fordított arany ekevas. A korábbi pecsétekhez való visszanyúlás a múlt hagyományainak tiszteletét és továbbélését is jelképezi. A hajdan nevezetes állattenyésztést, és elsősorban a lótenyésztést jelzi a jobbra fordult ágaskodó ezüstló.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei