Szulok község címere

Szulok község címere álló, csücskös talpú kék pajzs vörös pajzsfővel. A pajzsfőben két barna dohánylevél-kötegtől kísért, a pajzsfő vágási vonalán álló ívelt oldalú fehér, talpas kereszt. A pajzs kék, mezejének jobb oldalán, baltérdére ereszkedett, fehér virággal és piros szalaggal díszített, fekete kalapos, barnahajú, fehér inges, fekete mellényes, nadrágos és cipős, nevető arcú, balra fordult fiatal férfi. Bal oldalon, jobbra néző, hosszú barna copfos, piros masnival megkötött hajú, piros vállkendős és szoknyás, fekete mellényű, megkötött fehér kötényű, mosolygó fiatal lány áll, aki az előtte térdelő ifjú jobb térdén tartja fekete papucsos jobb lábát, melyre a fiú a két előrenyújtott, ökölbeszorított kezét helyezi.

Szulok község
Kép: egybePanoramio

A pajzsfő keresztje a település lakóinak keresztény vallásos érzületét, a dohánylevelek megélhetésük egyik fő forrását, a messze földön híres dohánytermelést szimbolizálják. A kék mező alakjai a lakosság német nemzetiségére utalnak, és hagyományos viseletüket valamint jellegzetes népi táncukat, az ún. "susztertáncot" jelenítik meg a címerben.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei