Szurdokpüspöki község címere

Szurdokpüspöki község címere álló, háromszögű, arannyal és zölddel vágott pajzs.

  • A felső, aranymezejében lebegő, püspöki rangot jelző zöld főpapi kalap, zöld zsinórzattal és két oldalt 6-6 zöld bojttal. A kalap alatt, a bojtozatok által övezve lebegő, szívből növekvő, kifelé szélesedő szárú, végein enyhén ívelt latin kereszt vörössel.
  • Az alsó, zöld mezőben lebegő arany szőlőfürt két levéllel. A fürtöt két oldalról 1-1 lebegő, szárukon keresztbe tett íves arany búzakalász övezi.

A címerpajzs alatt lebegő, fecskefarok-végződésű, íves aranyszalagon feketével nagybetűs felirat: SZURDOKPÜSPÖKI. A településnév előtt és után 1-1 díszpont.

Szurdokpüspöki község
Kép: Zsu_Panoramio

A zöld főpapi kalap a 6-6 zöld bojttal a püspöki méltóság szimbólumaként szerepel a címerben. Szurdokpüspöki egyike annak a 10 településnek, melyeket Szent István 1004-ben adományozott az Egri Püspökségnek. A szőlőfürt, és az azt övező két búzakalász a mezőgazdasági tevékenységet jelképezik, amely a lakosság megélhetését biztosította a múltban és részben ma is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei