Tab város címere

Tab város címere vörös szalagok általi hasítással, vágással, jobb és bal harántosztással nyolc szárnyszerű mezőre osztott, álló csücskös talpú pajzs, boglárpajzzsal.

  • A csücskös talpú boglárpajzs fekete mezejében jobbra fordult, felemelt jobbjában aranykardot tartó, balját ragadozásra nyújtó aranyoroszlán.
  • A címerpajzs első kék mezejében a jobb haránt osztóvonalból jobbra fordult, aranylevelekkel ékes borostyánágat tartó ezüstpáncélos kéz, második kék mezejében fejét jobbra fordító, vörös csőrében hatágú aranycsillagot tartó kiterjesztett szárnyú ezüsthattyú,
  • harmadik kék mezejében holdsarló fölött lebegő aranycsillagot markoló, balra forduló, saját keblét tépő, ezüstpelikán, negyedik kék mezejében oromzatos ezüstbástya szerepel.
  • Az ötödik kék mezőben torkán nyíllal átlőtt, növekvő aranyszarvas ugrik jobbra, a hatodik vörös mezőben egy-egy jobbra és balra hajló zöld szőlőtőkén arany szőlőfürt látható.
  • A hetedik kék mezőben fodrozott ezüst vízen jobbról aranybugájú nádtól kísért, aranykoronás, szárnyát kiterjesztő arany vadkacsa úszik jobbra, a nyolcadik aranymezőben kiterjesztett szárnyú, fekete kétfejű sas látható.

A címerpajzsot felül arany falkorona keretezi. A pajzstartók: szemükön a pajzstól eltartó nyíllal átlőtt aranyoroszlánok.

Tab város
Kép: Nieder TamásPanoramio

A címer Tab egykori birtokosainak címerelemeit egyesíti magában. A boglárpajzs oroszlánja, a borostyánágat tartó ezüst páncélos kéz, az ezüstbástya, az aranyszőlős tőke, a kétfejű fekete sas, a pajzstartók a Hadik címerről, az ezüsthattyú a Rozgonyi, a pelikán a Mérey, a szarvas a Fajszi-Anyos, az arany vadkacsa a Nádasdy család címeréből származik. A falkorona a település városi rangját jelzi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei