Beregdaróc község címere

Beregdaróc címere hegyes talpú pajzs, amelynek egyetlen, fehér mezejének közepében zöld lombozatú, sötétbarna törzsű tölgy, a törzs lefelé enyhén majd erősen szélesedő, alján körívesen vágott. Ezt két (egy alsó és egy felső), minden végén gyűrűben végződő félkörív ölel körül, ezeket 23 darab, egy körív mentén elhelyezkedő kör veszi körül.

Az alsó félkörív és az ez alatt elhelyezkedő körök között a Beregdaróc felirat áll, melynek betűi egyenlő nagyságú, nagy, nyomtatott betűk, és a felirat vonalvezetése követi az alsó félkörív ívét. A címer motívumainak vonalvezetése szabálytalan, kézi rajzolatot idéző.

Beregdaróc község

A címer a falu 1725-ös pecsétje lenyomatának motívumai alapján készült. A címerpajzs vonalvezetése szabálytalan, kézi rajzolatra emlékeztető. A címeren látható 23 darab, kisebb méretű kör az itt élő embereket jelképezi, az egy nagyobb körre emlékeztető, gyűrűben záródó, szinte összeérő két félkörív pedig az egység és a folytonosság jelképe. Mindezek a címer központjában elhelyezkedő tölgyfa körül vannak, amely a hosszú életet, a túlélést jelenti. A címeren már a falu hivatalos (és nem a régi „cz” végződésű) elnevezése szerepel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei