Táborfalva nagyközség címere

Táborfalva település címere pajzs alakú, mely hosszában kettéosztott. A címer jobb oldalon hétszer vágott, bal oldalon a vízszintes középvonalon egyszer vágott pajzs. A pajzsfőn fekete betűkkel a település neve van írva.

  • A hasított pajzs jobb oldalát a hét vágás: váltakozó négy vörös és négy ezüstsávra osztja. Ez az ún. árpádsáv.
  • A hasított pajzs bal oldalán a felső mesteralak színe kék. Benne átlós irányban jobbról-balra egy 1844 mintájú gyutacsos lovassági karabély, fa része fekete. A cső, a gyutacsos elsütő szerkezet és a ravasz: ezüst. A csőszorító pánt és a ravaszt védő lemez: aranyszínű. A bal alsó sarokból a jobb felső sarok felé átlósan (a karabély mögött ) egy 1848-ban használatos Magyar honvéd tüzérségi kard. Pengéje, és a fekete markolaton levő sávok színezete: ezüst. A kengyel, a markolat háta: arany.
  • Az alsó mester alak színe világos zöld. Benne bíborszínű szőlőfürt, középre helyezve. A 9 darab szőlőszemen fénypont csillan. Fölöttük, középvonalról jobbra-balra inda kanyarog szimmetrikusan. Színe: fekete.
Táborfalva nagyközség
Kép: tgyorgyi27Panoramio

Bal oldali része ún. árpádsávos, a magyar történelmi hagyományoknak kíván emléket állítani. Jobb oldali felső részén a kard és szablya utalnak a község és a katonaság 1870-ig visszanyúló közös történelmére. Álló részén zöld mezőben szőlőfürt utal a település legújabb kori betelepülésére, amikor is szőlőtelepítést vállaló emberekkel népesítették be a vidéket, emellett jelképezi a kertészeti, növénytermesztési kultúránkat is.

Az interneten elterjedt változattal ellentétben Táborfalva címerében a Magyar honvéd tüzérségi kard markolata fekete színű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei