Beregsurány község címere

Beregsurány címere lekerekített, csücskös talpú, a reneszánsz címerpajzsokra emlékeztető pajzs. A címerpajzs egy vágással felső, az alsó címermező pedig egy hasítással jobb alsó és bal alsó címermezőkre oszlik.

  • A címermező jobb felső sarkában aranyló nap, a bal felső sarkában növekvő ezüst hold. A felső címermezőben kék színű háttérben a zöld színű domborulaton egy fehér színű, ágaskodó egyszarvú látható. A felső címermezőben ábrázolt unicornis hasa alatt egy ezüstszínű küllős kerék látható.
  • A jobb oldali alsó címermezőben vörös színű háttérben zöld színű stilizált tölgyfa látható öt aranyszínű makkal.
  • A bal oldali alsó címermezőben zöld színű háttérben egy fehér színű, aranyszarvakat viselő szarvasfej látható, a szarvai közé helyezett aranyszínű, lebegő helyzetű ötágú, nyitott leveles koronával.

A címerpajzs alatt kék színű szalag látható. Ezen aranyszínű betűkkel és számokkal Beregsurány község magyar nyelvű névalakja, az első írásos említés 1280-as, a felavatás 2002-es évszámai és a helyben lakók református vallását jelképező nyolcágú, aranyszínű Kálvin-csillag, görög és római katolikus vallását jelképező aranyszínű kettős kereszt láthatók. A szalag nem szerves része a címernek, díszítő elemként szolgál.

Beregsurány község
Kép: Zoltán Péter Fajkürti KürthyPanoramio

A címermezőket elválasztó ezüstszínű, egyenlő hosszúságú osztó szárak Bereg vármegye történelmi címerét negyedelő görög keresztre utalnak. A vízszintes keresztszár a múltat és a jelent nemcsak elválasztja egymástól, hanem egyúttal össze is kapcsolja azokat.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei