Tápióbicske község címere

Tápióbicske község címere álló, háromszögű pajzs, kék mezejében zöld pajzsláb. A zöld mezőben lebegő helyzetű, állított, élével jobbra fordított ezüst ekevas és -csoroszlya. A kék mezőben lebegő helyzetű, egymáson keresztbe tett, aranymarkolatú és védvasú, ezüstpengéjű két szablya, melyet felülről szembefordított arany huszárcsákó kísér. A pajzs bal felső sarkában hatágú aranycsillag lebeg.

A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével nagybetűs felirat: TÁPIÓBICSKE. A huszárcsákó és a kardok az 1849. április 4-i tápióbicskei csata emlékét idézik.

Tápióbicske község
Kép: KenidenkePanoramio

Az ekevas és a csoroszlya a múltra és a település mezőgazdasági jellegére utal. A kék és a zöld szín, valamint a csillag jellemzői a Bicskey család régi címereinek.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei