Tápiógyörgye község címere

Tápiógyörgye község címere kerek talpú címerpajzs, két alapszínből tevődik össze kékből és sárgából. Az öthatod rész kék szín a falu múltjára, történelmi hagyományaira utal, az egyhatod rész sárga a község gazdasági gyarapodását, gazdaságát szimbolizálja. Az aranymetszés szabályait következetesen betartva a trónusán ülő, áldást osztó férfialak egy könyvet nyújt át a térdeplő glóriás ifjúnak.

A heraldika szabályait következetesen betartva megfogalmazódik a Szent István-i hagyomány iránti ragaszkodás, az Imre hercegnek szóló intelmek mának is szóló üzenete. A címerpajzsban komponált két történelmi alak feletti aranyszínű búzakalász a község lakóinak megtartó erejére, a mezőgazdasági tevékenységre utal, arra az őstermelő erőre, amely évszázadokon át biztosította az acélos búzát, sok ember mindennapi kenyerét.

Tápiógyörgye község
Kép: Bárdos LászlóPanoramio

Tápiógyörgye címerét Balogh László szentendrei festőművész-grafikus tervezte 1993-ban.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei