Tapsony község címere

Tapsony község címere álló, csücskös talpú pajzs, melynek vörös mezejében a pajzsfő jobb oldalán ezüst újholddal, bal oldalán ezüst, fogyó holddal kísért hatágú aranycsillag. A pajzs cölöphelyén három arany búzakalász, melyet jobbról hegyével felfelé, élével jobbra fordított ezüstcsoroszlya, balról, hegyével felfelé, élével balra fordított ezüst ekevas látható. A pajzsot egy-egy alul keresztbe tett zöld faág keretezi.

Tapsony község
Kép: kislevelibekaPanoramio

Tapsony pecsétjeiben szinte mindvégig az itt látható elemek szerepeltek. Már a XVIII. században használt pecséten is látható volt három búzakalász, amelyek között akkor tagolásként szolgált az ekevas és a csoroszlya. A jelenlegi címerben szereplő címerkép a XIX. század első negyedében véglegesült, és ekkortól kezdve lett ez Tapsony jelképe. Azzal, hogy a jelenlegi címerbe is ezt az elemet választották, és beemelték a történeti múltat a község jelenébe, a folytonosságot kívánják kifejezni. Az elemek a hagyományos mezőgazdasági tevékenységre utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei