Tápszentmiklós község címere

Tápszentmiklós címere pajzs alakú, melyben a zöld mező a főként mezőgazdasággal foglalkozó település kitűnő termőföldjét szimbolizálja. A kék folyó a Bakony-ér hajdanában jobban, ma már kevésbé meghatározó tényezője a településnek, mégis fő kialakítója a falu elhelyezkedésének. Barna hármas halom a Sokoró dombjai közt elhelyezkedő Tápszentmiklóst jelképezi. A hármas halmon szürke csillag, fehér kereszt áll, amely azt jelképezi, hogy a település két vallás köré tömörül. E fölött vörös kendőben „SZENT MIKLÓS” felirat áll.

Tápszentmiklós község
Kép: Miklós BercsényiPanoramio

A történelem folyamán a falu világi és egyházi hatalmi harcban valamilyen formában érdekelt volt, ez nemcsak a település gazdáinak gyakori cseréjét jelentette, hanem sokszor áldozatokat is. Ennek állít emléket a vörös kendő, amelyet a falu névadójának neve ékesít, Szent Miklós, aki évszázadok óta óvja a település és más magyarországi falu lakóit.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei