Tarany község címere

Tarany község címere álló, csücskös talpú pajzs, melynek vörös mezejében hegyével felfelé, élével balra fordított ezüst ekevas lebeg, melyet alulról egy jobb haránt és egy bal haránt helyzetű arany búzakalász keretez. A pajzs fölött szembefordult koronás, rostélyos sisak. A takaró jobbról vörös-ezüst, balról kék-arany. A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű aranyszalagon fekete nagybetűs Tarany 1773 Község felirat olvasható. A pajzstartó: mindkét oldalon, egy-egy, az egyik lábával a szalagon álló, a másikkal a pajzsot támasztó, vörös csőrű, vörös lábú, természetes színű gólya.

Tarany község
Kép: l.nikolettPanoramio

A címer a település 1908 és 1949 között használt pecsétjében szereplő kép módosított átvétele. A címerben látható jelképek a község mezőgazdasági jellegére utalnak. A koronás sisak azt jelképezi, hogy Tarany történelme során egyházi és főúri birtok is volt. A szalag a község eddig fellelt legrégebbi jelképét (pecsét) szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei