Tarhos község címere

Tarhos község címere csücskös talpú, felső harmadában karcsúsított (vállazott) ékelt pajzs.

  • A felső (kék színű) mezőben egy aranylíra található, a település zenei múltjára és jelenére utalva. Alatta egy emberarcú félhold a hajdani birtoktulajdonosok, a Wenckheim család címeréből származik.
  • A jobb oldali ezüstmezőben egy vörös kar íjat és nyílvesszőt tart, amivel a település honfoglalás kori törzsi vezetőjét szimbolizálja, mivel a község is egy ilyen vezető nevét vette fel.
  • A bal oldali, zöld mezőben egy fehér kar tart három arany búzakalászt, a hit, remény és szeretet szimbólumát, valamint egy ezüstsarlót, mellyel a település mezőgazdasági jellegére utal.

A címer tetején egy kilencgyöngyös bárói korona áll, a valamikori nemesi családok birtoktulajdonát jelképezve, tetején kettős kereszttel a vallási hovatartozást tükrözve. A két, oldali címertakaró zöld tölgyág aranymakkal, mivel Tarhos gyönyörű erdővel is rendelkezik. A címert egy vágott farkú aranyszalag zárja, amelyen középen a település neve kapott helyet, két oldalt pedig egy-egy nevezetesebb dátum: a település megalakulásának és későbbi függetlenné válásának időpontjai.

Tarhos község
Kép: Varga Péter JózsefPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei