Tárkány község címere

Tárkány község címere álló, háromszögletű pajzs, zöld mezejében alulról a pajzsderékig feltolt, homorú oldalú az aranyék. Az aranymezőben lebegő helyzetű, leveles, zöld a szőlőfürt. A zöld mezőben egymással szembefordult, két, ágaskodó aranyőz, mellső lábaikkal középen felül egy arany apostoli kettős keresztet, alatta egy nyolcágú csillagot tartanak. A címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével a nagybetűs felirat: TÁRKÁNY. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Tárkány község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A község címere a település történelmi múltjára és mai jellegzetességre utaló jelkép a klasszikus heraldika szabályai szerint. A község címerében az őzek a környék vadállományára utalnak, az apostoli kettős kereszt csillaggal a lakosság katolikus és református közösségeit jellemzik. Helyet kapott még a pajzsban a szőlőfürt, amely a hagyományos szőlőtermesztésre utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei