Táska község címere

Táska község címere álló kerek talpú kék pajzs, melyben lebegő helyzetű, jobbra fordult, kiterjesztett szárnyú, szájában zöld nádszálat tartó, nyakán nyíllal átlőtt, természetes színű vadkacsa látható.

Táska község
Kép: Szabó MihályPanoramio

A település a Balatontól 10 kilométerre, a Nagyberek délnyugati oldalán fekszik, a Balatonnal a berket átszelő kisvasút is összeköti. A falu határában terül el a Nagybereki-Fehérvíz, melynek 1537 hektárját 1977-ben országos természetvédelmi területté nyilvánították. A területen a lápvidék növény- és állatritkaságai mellett szép számmal akadnak nagyvadak is. A község határában 50 fokos gyógyvizet találtak. A címerpajzs kék színe a vizekre, illetve a náddal együtt a település természetes környezetére, a Nagyberekre, a nádvágás ősi mesterségére, míg a kacsa a honos állatvilágra, a nyíl a vadászatra kíván utalni.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei