Taszár község címere

Taszár község címere álló, kerek talpú pajzs boglárpajzzsal. A címerpajzs vörös mezejében kiterjesztett szárnyú, arannyal fegyverzett, jobbra néző fekete sas, amely a jobbjában ezüst egyenes kardot, baljában ezüst ácsszekercét tart. A boglárpajzs kék mezejében aranyliliom látható.

Taszár község
Kép: repulostomiPanoramio

A címer egyszerre jeleníti meg a község történeti múltját és jelenét. A jobbra néző, ezüst egyenes kardot tartó fekete sas Taszár községnek a katonai repüléssel való kapcsolatát, és a nemzetközi hírűvé vált repülőterét kívánja szimbolizálni, amelynek az építését 1928 tavaszán kezdték meg, és 1929 szeptemberében avattak fel. 1995-től a repülőtér jelentős részét az amerikai békefenntartók foglalták el, és jelenleg az SFOR egységei használják. A fekete sas baljában tartott ezüst ácsszekerce a község lakóinak a múltban volt fő foglalkozására, az ácsmesterségre, és ezzel együtt a község nevére is utal, ugyanis a szláv eredetű taszár szó a fa-, illetve az ácsmunkát jelöli.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei