Tata város címere

Tata város címere háromszög alakú, fekete kontúrú pajzs. Felső széle egyenes, jobb és bal széle ívelt. Középen, függőleges irányban hasított, ezzel két részre osztott. A címer eleje további két részre vágott: a pajzsfejre és a pajzstalpra.

  • A kobaltkék alapszínű pajzsfej felső részében egy, alatta szimmetrikusan elhelyezkedő két aranyszínű Anjou liliom van.
  • A pajzstalp vágásos, az Árpád-házat szimbolizáló nyolc sávot foglalja magába, ezüst és sötét cinóber színek váltakozásával. A pajzsfej és a hozzá csatlakozó pajzstalp motívumai pólyát képeznek.
  • A címer hátulján lévő ezüstös, villás végű kettős kereszt, három vízszintes tagozódású, egymásra épülő aranyidomból emelkedik ki. A címer hátuljának alapszíne sötét cinóber.

Az Anjou címerkép liliomai kitüntetésként kerültek a város címerébe a királyi pártfogás jeléül, míg a kettős kereszt a királyi méltóságot jelképezi.

Tata város
Kép: Ildikó FehérváryPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei