Tata város címere

Tata város címere háromszög alakú, fekete kontúrú pajzs. Felső széle egyenes, jobb és bal széle ívelt. Középen, függőleges irányban hasított, ezzel két részre osztott. A címer eleje további két részre vágott: a pajzsfejre és a pajzstalpra. A pajzs tetején ívelt heraldikai korona látható.

  • A kobaltkék alapszínű pajzsfej felső részében egy, alatta szimmetrikusan elhelyezkedő két aranyszínű Anjou liliom van.
  • A pajzstalp vágásos, az Árpád-házat szimbolizáló nyolc sávot foglalja magába, ezüst és sötét cinóber színek váltakozásával. A pajzsfej és a hozzá csatlakozó pajzstalp motívumai pólyát képeznek.
  • A címer hátulján lévő ezüstös, villás végű kettős kereszt, három vízszintes tagozódású, egymásra épülő aranyidomból emelkedik ki. A címer hátuljának alapszíne sötét cinóber.

A pajzs alatti szalagon TATA felirat olvasható.

Tata város
Kép: Ildikó FehérváryPanoramio

Az Anjou címer liliomai a királyi pártfogás jeléül kerültek a város címerébe. Az ezüst és vörös sávok az Árpád-házat, míg a kettős kereszt a királyi méltóságot jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei