Teleki község címere

Teleki község címere ezüst hullámpólyával vágott álló háromszögű pajzs, melynek felső zöld mezejében szárukon keresztbe tett két arany búzakalász, alsó zöld mezejében leveles arany szőlőfürt lebeg. A pajzs feletti, arannyal ékesített, vörössel bélelt ezüstsisak vörössel és zölddel ékesített aranykoronáján jobbra fordult, kiterjesztett szárnyú ezüstgalamb áll. A takaró mindkét oldalon zöld-arany. A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, íves aranyszalagon fekete nagybetűs Teleki felirat olvasható.

Teleki község
Kép: hevPanoramio

A sisak koronáján álló ezüstgalamb Teleki község hívő lakosságát, a mértékletességet és az egyetértést jelképezi. Az ezüst hullámpólya a múltban folytatott kertészeti tevékenységre emlékeztet. A szárukon keresztbe tett arany búzakalászok a mezőgazdaságra utalnak, amely a jelenben is meghatározó szerepet tölt be az itt élők mindennapjaiban. Az egykor igen jelentős szőlőtermesztést az arany leveles szőlőfürt szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei