Terpes község címere

Terpes község címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs. A pajzs középen aranyszínű pólyával osztott. A pólya szimbolizálja a Tarna-patakot.

  • A pólya feletti zöld színű mezőben aranyszínű főkötő hátsó alakzata, mely áll a felső aranyszínű félgömb alakú fedőrészből, amely tetején gyönggyel lefogott, keresztirányú keskeny rövid szalag, alatta három négyszögű bross, alatta körívben öt darab felfüggesztett gyöngy, alatta fekete hullámos csipkedísz. A csipkedísz közepén bokréta, abban középen gyönggyel rögzített kereszt alakú rövid vékony szalagok. A bokrétából öt nyitott szalag fut lefelé, kettő vastag, kettő közepesen vastag és a közepén lefutó vékony.
  • A pajzs alsó zöldszínű mezejében aranyszínű templom, amely hosszában látható. Bal oldali részén rövid torony, alatta bejárati ajtó, középen két ablak, a jobb oldali részén sekrestye, lépcsővel.
  • A pajzs fölött középen háromlombos, kétgyöngyös, aranyszínű korona, amely az Orczy család címeréből kiemelt heraldikai dísz. A pajzsot a koronából szétágazó levélköpeny fogja körbe, amelynek színei a pajzsban is megtalálható zöld, ezüstszínt ismétlik, illetve a levélbelső vörös színű.
Terpes község
Kép: dyazPanoramio

A templom a község közepén, lejtős, mélyebb helyen, fallal körülvett kertben álló egyszerű építmény. A motívum a településen élők vallási elhivatottságát szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei