Tevel község címere

Tevel község címere álló, csücskös talpú pajzs. Kék mezejében zöld talajon álló, stilizált ezüstház aranytetővel és kéménnyel, fekete kapuval és ablakokkal. A kapubejárat felett kerek ablak, a másik falon két sorban 6 (3-3) ablak.

Az épülettől balra stilizált ezüsttemplom harangtoronnyal, vörös tetővel, a torony csúcsán és a tető végén egy-egy latin kereszttel. A torony alján íves, fekete kapu, felette két négyszögletes ablak. A másik falon két sorban hat (3-3) ablak. A ház felett hatágú aranycsillag, a templom felett növekvő ezüst holdsarló lebeg.

  • Sisak: szembefordult, arannyal ékített és vörössel bélelt pántos ezüstsisak, vörössel és kékkel ékített arany heraldikai koronával.
  • Sisakdísz: a sisakkoronából emelkedő átkötött arany búzakéve.
  • Takarók: jobbról vörös-arany, balról kék-arany.
  • Felirat: a címer alatt lebegő, aranyszalagon feketével gót betűs Tevel felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.
Tevel község
Kép: Tamás “Newlott” IllésPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei