Tibolddaróc község címere

Tibolddaróc község címere álló, háromszögletű, vörös színű katonai pajzs, amelynek mezejében zöld színű, leveles-indás, ezüstfürttel ellátott szőlővessző lebeg, s ezen (heraldikailag) jobbra forduló, ezüstsólyom áll. A pajzson háromlombú, ékkövekkel díszített aranykorona, amelyből jobbra forduló, növekvő, természetes színű szarvas emelkedik fel. A foszlányok színe kék-ezüst és vörös-ezüst. A pajzs alatt egy szalag lebeg TIBOLDDARÓC felirattal.

Tibolddaróc község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A címerben az ezüstsólyom a honfoglaló Örösúr-nemzetségre utal, a szőlővessző pedig a terület ősi és újra virágzó borkultúrájára. Az oromdíszként szereplő szarvas a település régi jelképét idézi, és a nevére is utal. A címer két fő része így beszélő címert alkot, hiszen a Tiboldok az Örösúr-nemzetségből származnak, a darócok pedig vadászattal adózó várnépek voltak. A pajzs színei a nemzeti színeket idézik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei