Tikos község címere

Tikos község címere álló, kerek talpú pajzs, melynek kék mezejében jobbra fordult, felemelt jobbjában arany búzakalászt tartó kettős farkú aranyoroszlán áll. A pajzsot alulról makkokkal megrakott zöld tölgyfakoszorú keretezi. A pajzs fölött Tikos felirat olvasható.

Tikos község
Kép: Horváth ValériaPanoramio

A település címerének elkészítésekor a Tikos család címerét vették alapul. Tikos János 1714-ben III. Károlytól kapta címeres nemes levelét, ebben egy jobbra fordult, jobbjában kivont kardot tartó, kettős farkú aranyoroszlán szerepelt. Ezt az alakot módosították a fent látható módon. Az alkotók szándéka szerint az oroszlán a község történeti múltját is jelzi. A búzakalász az egykor jelentős földművelésre utal, míg a makkokkal megrakott zöld tölgyfakoszorú az erdőgazdálkodásra. A címerpajzs kék színe a Kis-Balaton és a Balaton közelségét szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei