Tiszacsermely község címere

Tiszacsermely község címerének külső széleit halványlila és sötétzöld motívumok díszítik körül, a belső szélét körül aranysárga csík díszíti.

  • A címer alsó harmadában aranysárga csíkkal elválasztva a felső két harmadtól sötétkék alapon vízfolyást ábrázoló szürke hullámcsíkok helyezkednek el, amelyek a településsel határos Tisza-folyót ábrázolják, és a termékenységet jelképezik.
  • Kiemelkedik a címer jobb felső sarkában elhelyezkedő szomorúfűzfa (barna színű törzzsel, lombozatának koronája sötétzöld és világoszölddel szegélyezettek), amely arra utal, hogy a Tisza árterében értékes természeti ritkaságok találhatóak.
  • A címer alsó harmadából középen kiemelkedő, barnába hajló bordó színű kereszt, és a címer felső kétharmadának bal felső sarkában elhelyezkedő halványlila színű nyolcágú csillag, amelynek ágai szürke színnel szegélyezettek, melyek a településen működő egyházi felekezeteket jelképezik.
  • A Tisza-folyóból kiemelkedő kereszt tövéből mindkét oldalt kiemelkedő aranysárga színű 2 db búzakalász a település mezőgazdasági jellegét jelképezi.
Tiszacsermely község

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei