Tiszaigar község címere

Tiszaigar község címere ezüsttel és zölddel hasított, szimmetrikus, csücskös alapú tárcsapajzs. A címerpajzsot kettős fekete kontúrú, ívekből álló ezüstkeret határolja. A pajzsmező jobb oldala ezüst, a bal zöld. A tárcsapajzs alatt ívesen lobogó, szimmetrikus, fecskefarok-végződésű, zöld és ezüst bevonatú, ezüsttel szegélyezett szalag van. A szalagon ezüst-fekete kontúrú TISZAIGAR felirat olvasható. A szalag hajlataiból a szalag mindkét oldalán kocsányos tölgy ág nő ki tíz-tíz levéllel és négy-négy kocsányon függő makkal, körbeölelve a címerpajzsot.

A címerpajzs felső peremén zöld és ezüsttextíliákból font tekercsből szimmetrikusan hét-hét stilizált sáslevél bújik elő, melyek arany latin keresztet fognak közre. A kereszt két oldalánál hétágú aranycsillag lebeg.

  • A pajzs jobb oldali ezüstmezőjében fölfelé fordított, árnyékolt, fekete ekevas látható.
  • A pajzs bal oldali zöld mezőjét három arany nádszál díszíti.
  • A pajzsfőn összefogva az ezüst és a zöld mezőt tizenhat sugarú (nyolc hullámos, nyolc egyenes) emberarcú napkorong lebeg.
Tiszaigar község
Kép: Andrási LőrincPanoramio

A címert Papp Imre grafikus tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei