Tiszakerecseny község címere

Tiszakerecseny címere lekerekített pajzs formájú. A címerpajzs két részre van osztva, egy fehér színű hullámos vonallal, amely a Tisza-folyót ábrázolja.

  • A felső kék színű címermezőben található a kerecseny sólyom aranysárga színben, mely utal a község nevére, a Tisza-folyóval együtt. A kerecseny sólyom jobb oldalán találjuk a napot, aranysárga színben, a bal oldalán pedig a holdat fehér színben. A két égitestnek egyházi jelentése van.
  • Az alsó címermező színes piros. Itt található középen egy tölgyfalevél, zöld színben, a makkok pedig aranysárga színben. A tölgyfalevél mindkét oldalán egy-egy búzakalász található aranysárga színben, mely az itt élők élni akarását fejezi ki.

A címerpajzs alatt kék színű szalag található, középen a község névalakja, jobb oldalon a községről az első írásos említés 1342-es felirattal. A másik oldalán a címer felavatásának évszáma, 2002 évszámmal. A feliratok aranysárga színűek.

Tiszakerecseny község
Kép: fagyisPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei