Tiszakeszi község címere

Tiszakeszi címere hegyes talpú címerpajzs, kék mezejében (címertanilag) jobbra úszó ezüstkecsege. A település legrégibb pecsétje a 18. századból ismeretes, lenyomatát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár őrzi. Ez halat ábrázol, fölötte a felirat "KESZI". Tekintettel arra, hogy középkori eredetű településről van szó, a stílusában ennek megfelelő pajzsformát választották a tervezők.

Tiszakeszi község
Kép: hollogyuriPanoramio

A címer pajzsának kék színe utal a Tiszára. A hal alakja a régi pecséten nem azonosítható egyértelműen. A halak közül a kecsegét helyezték a címerbe (a szabályoknak megfelelően fölismerhetően, de egyszersmind egyszerűsítetten ábrázolva). A kecsege a tokfélék közé tartozik, s a Tisza különleges halának számított a vizával együtt. A középkorban nagy vizafogók voltak a folyó ezen szakaszánál.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei