Tiszanagyfalu község címere

Tiszanagyfalu község címere háromszögű pajzsforma, mint befoglaló, benne egy szűkített, aranyalapú, szimmetrikus pajzsforma. A pajzs ívén fehér (ezüst) mezőben lombkoszorú. Az ív alja felett kék színű hullámos mezőben egy hal úszik jobbra. A kék mező bal oldala felett egy ezüst ekevas, a jobb oldala felett aranynap lebeg.

Tiszanagyfalu község

A pajzs ívében a levél eddigi leírásokkal szemben nem babér, mert ez nem volt a régióban honos. Egyértelmű, hogy a Rétköz általános flóráját képviseli, egyben értelmezi a gazdasági hovatartozást. Ehhez kapcsolódik a pajzs jobb felső részén az ekevas motívum, szürke színben. A pajzs csúcsívétől 2/5 részben a Tisza-folyót jelképező víz és a folyóhoz adaptálható hal található. (A hal és az ekevas a község 1777 évben készült pecsétnyomatán fellelhető.) A pajzs bal felső részén az éltető nap található. A címer nem konvencionális motívum, szerkezete eltér a hagyományoktól abban, hogy grafikailag izgalmasabb, korszerűbb és beszédesebb bármi eddiginél.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei