Tiszapalkonya község címere

Tiszapalkonya község címer álló, háromszögletű, kék színű katonai pajzs, amelynek alapját aranyszínű hullámos pólya választja el a címer felső mezejétől. A felső mezőben kitárt szárnyakkal jobbra szálló, csőrében ezüst olajfaágacskát tartó ezüstgalamb lebeg. A pajzs mögött és két oldalán három aranybugás zöld nádszál helyezkedik el címertartó gyanánt. A címerpajzs alatt szalag lebeg TISZAPALKONYA felirattal.

Tiszapalkonya község
Kép: Háda G.Panoramio

A címerpajzson látható pólya a Tisza-folyóra utal. A csőrében olajágat tartó galamb a település régi pecsétjének az ábrája: régi biblikus jelkép ugyan (Noé galambja), amelynek azonban aktualitást ad, hogy a Tisza gyakori árvizeinek kitett település mindig rendelkezett elég életerővel ahhoz, hogy újra felépüljön. A címertartó gyanánt szolgáló nádszálak egyrészt a település adottságaira utalnak, másrészt pedig jellegükből következően utánozzák - helyettesítik - a koronát és a foszlányokat, így téve teljessé és különlegessé a címert.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei