Tiszapüspöki község címere

Tiszapüspöki község címere: arany és kék színű, szimmetrikus, hasított, csücskös talpú barokk pajzs. A pajzsmező jobb oldala arany, a bal kék.

  • A jobb oldali aranymezőben egy stilizált templom látható.
  • A bal oldali kék mezőben alul ezüstszínű hullámos pólya van, felette két felfelé úszó ezüsthal keresztezi egymást, a két hal feje között egy ezüstszínű ekevas lebeg.

A fekete körvonalú, arany (óarany) pajzskeretet jobb és bal oldalt négy-négy csigavonalas dísz feszíti. A pajzs magasság és szélessége aránya: 10:8,5. A barokk pajzsot alul ívesen lobogó, szimmetrikus, fecskefark-végződésű, mindkét oldalt arany bevonatú, feketével személyezett szalag határolja. A szalagon óarany, fekete kontúrú „TISZAPÜSPÖKI” felirat olvasható.

Tiszapüspöki község
Kép: Takács PistiPanoramio
  • A pajzs jobb oldali aranymezőjében a község 1773-ban barokk stílusban épült katolikus templomának stilizált, fekete kontúrú homlokzati képe látható.
  • A bal oldali kék mezőt, követve a jobb oldali címerkép csúcsosságát, ekevasat, halat és hullámvonalat ábrázoló címerkép díszíti. A címerkép csúcsát egy felfelé fordított fekete rajzolatú XVIII. századi ekevas képezi. A háromszögű kompozíció súlypontjában két fölfelé úszó, ezüstszínű hal keresztezi egymást, mindezeket alul a Tiszát és a község vizeit szimbolizáló ezüstszínű hullámvonal követi.

A címermotívumok a település múltját és jelenét idézik, a községet meghatározó környezeti és társadalmi jellemzők összegző motívumai. A címert Papp Imre grafikus tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei